Zoeken
  • Noortje de Lange

Review: Waarom intensief bewegen voor en nadelen heeft"Ik deed mee aan Onewave omdat ik benieuwd was of mijn balans tussen bezig zijn (aan staan) en ontspanning (uit staan) in evenwicht was. Tot mijn grote verbazing bleek dat ik tijdens mijn tweewekelijkse hardloopsessie op de loopband mijn lichaam juist over belastte. Ik stond tijdens deze sessie continue in het rood. Ik had dat zelf niet in de gaten. Na het lopen voelde ik mij lichamelijk moe, maar mijn hoofd daarentegen voelde heerlijk ontspannen.


Ook bleek dat na deze inspanning mijn slaapritme verstoord was. Ik kwam moeilijk in slaap of sliep licht en kwam niet in mijn “diepe” slaap. Het gevolg hiervan was dat ik mijn “energieke/euforische  gevoel” dat ik na het sporten had opgebouwd de volgende dag kwijt was.


Onewave heeft mij bewuster gemaakt: sport en beweging is goed voor je, maar wel met mate. Ik loop nu twee keer per week een halfuurtje en daarnaast wandel ik verder met de hond. Ook een kop koffie doet voor mij wonderen, dan kom ik helemaal in het groen ☺."


- Jesse (34 jaar)

16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven